Дали безбедноста на целото алуминиумско тело е загарантирана како да се поправи

Употребата на алуминиум во автомобилите покажува тренд на зголемување од година во година. Постојат многу модели кои користат алуминиум делумно или во целина. Системот за пренос на возила КОРИСТА алуминиумски компоненти, кои не само што имаат доволно цврстина и цврстина, туку имаат и добра топлинска спроводливост. Фактите докажаа дека употребата на алуминиум во автомобилите навистина постигнала добри социјални и економски придобивки.

Безбедност на автомобилска легура на алуминиум
1, алуминиумот носи структурни предности, челикот е исто така неопходен
Како што е познато на сите, во споредба со обичниот челик, алуминиумскиот материјал може подобро да го предвиди сценариото на судир на почетокот на дизајнот и да ја обезбеди структурата и резервираната позиција на судир. Затоа, алуминиумското тело може да ја подобри безбедноста на возилото до одреден степен и да постигне подобри перформанси при тестот за несреќа.
Иако некои од јачината на принос на легура на алуминиум можат да достигнат повеќе од 500-600 mpa и ривалски делови од општа цврстина на челик, но во некои важни сили, сепак не се толку добри како јачината на челик со висока цврстина, така што во некои важни делови исто така ќе се користи челична арматура со висока јачина, како што е алуминиумското тело со опсег ровер, со 4% челик со висока јачина и 1% челик со ултра висока јачина на термоформација.
2, оптимизација на сопирање за намалување на телесната тежина, контрола на безбедноста на повисоко ниво
Всушност, безбедноста на алуминиумското тело не се рефлектира само во структурата и материјалните карактеристики, туку игра и голема улога во сопирањето и ракувањето со возилото. На пример, пикапот камион Форд Форд Форд, тежи 318 килограми помалку од неговиот претходник, заради каросеријата од алуминиум. Инерцијата на возилото е значително намалена и растојанието на сопирање е значително намалено. Затоа F-150 добива највисок рејтинг за безбедност со пет starвездички од Националната управа за безбедност на сообраќајот на патиштата, што му дава повисок рејтинг за безбедност отколку споредливите модели. И бидејќи алуминиумот има карактеристики на отпорност на корозија, тој може да му даде на возилото постабилен животен циклус.
Хардверски барања за одржување на алуминиумско тело
1. Специјална машина за заварување заштитена со гас и машина за поправка на облик за алуминиумско тело
Поради ниската точка на топење на алуминиум, лесна деформација, барања за заварување на мала струја, затоа мора да се користи специјална алуминиумска машина за заварување со заштитен гас за тело. Форма за поправка машина не може да биде како обична форма поправка машина да кликнете и да се подготви, само може да се користи специјални алуминиумски облик на тело машина за заварување муон ноктите, со користење на муон ноктите носила за цртање.
2. Специјални алуминиумски алати за поправка на каросеријата и моќни пиштоли за нитнување
Различна од традиционалната поправка на автомобилски несреќи, поправката на алуминиумското тело е претежно со занитвам метод, кој мора да има силен пиштол за заковување. И поправка на алуминиумски алати за тело мора да биде посветена, не може да се меша со одржување на челични алати за тело. По поправањето на челичното тело, старо железо ќе остане на алатите. Ако се користи за поправка на алуминиумското тело, старо железо ќе биде вградено во површината на алуминиумот, предизвикувајќи корозија на алуминиумот.
3. Систем за собирање и вакуумирање прашина од експлозија
Во процесот на полирање на алуминиумското тело, ќе има многу алуминиумски прав, алуминиумскиот прав не само што е штетен за човечкото тело, туку е и запалив и експлозивен, затоа е потребно да имате систем за собирање и чистење прашина против експлозија за да апсорбира алуминиумски прав на време.
4. Независен простор за одржување
Поради строгите барања на процесот на поправка на алуминиумското тело, за да се обезбеди квалитет на одржување и безбедност на работењето за одржување, за да се избегне алуминиумски прав до загадување и експлозија во работилницата, потребно е да се постави посебна станица за поправка на алуминиумско тело. Покрај тоа, алуминиумското тело за одржување на персоналот да спроведе професионална обука, да го совлада одржувањето на алуминиумското тело за одржување на процесот, како да позиционира цртање, заварување, навртување, спојување и така натаму.
Белешка за работа на одржување на алуминиумско тело
1, локална затегнувачка плоча од алуминиумска легура не е добра, лесно се крши. На пример, бидејќи обликот на внатрешната плоча на хаубата на моторот е посложен, со цел да се подобрат перформансите на затегнувачка деформација на каросеријата за време на производството на легура на алуминиум со висока цврстина, издолжувањето надмина 30%, така што во одржувањето да се осигура дека обликот не се менува колку што е можно, со цел да се избегнат пукнатини.
2. Точноста на димензиите не е лесна за сфаќање, а враќањето е тешко да се контролира. Методот на ослободување на стресот со загревање со ниска температура треба да се донесе што е можно повеќе при одржувањето за да се направи стабилен без појави на секундарни деформации, како што е наплата на пролетта.
3, бидејќи алуминиумот е помек од челик, судирот и различната адхезија на прашина при одржување ќе предизвикаат оштетување на површината на делови, гребнатини и други дефекти, затоа е потребно да се изврши чистење на мувла, чистење на опрема, прашина од околина, загадување на воздухот и други аспекти на преземе соодветни мерки за да се обезбеди интегритет на деловите.
Поради своите предности во перформансите, легурата на алуминиум се повеќе се користи во телото на автомобилот, безбедноста на легурата на алуминиум може да се осигура. Покрај тоа, одржувањето на каросеријата на автомобилот е исто така пригодно, за повеќе детали контактирајте не.


Време на објавување: ноември-01-2020 година