A është e garantuar siguria e të gjithë trupit të aluminit se si të riparoni

Përdorimi i aluminit në automobila tregon një trend në rritje nga viti në vit. Ka shumë modele që përdorin aluminin pjesërisht ose në tërësi. Sistemi i transmetimit të automjetit PESRDOR komponentët e aluminit, të cilët jo vetëm që kanë forcë dhe rezistencë të mjaftueshme, por gjithashtu kanë përçueshmëri të mirë termike. Faktet kanë vërtetuar se përdorimi i aluminit në automobila ka arritur vërtet përfitime të mira sociale dhe ekonomike.

Siguria e lidhjeve automobilistike të aliazhit
1, alumini sjell avantazhe strukturore, çeliku është gjithashtu i domosdoshëm
Siç dihet nga të gjithë, krahasuar me çelikun e zakonshëm, materiali i aluminit mund të parashikojë më mirë skenarin e përplasjes në fillim të dizajnit dhe të sigurojë strukturën dhe pozicionin e rezervuar të përplasjes. Prandaj, trupi i aluminit mund të përmirësojë sigurinë e automjetit në një farë mase dhe të arrijë performancë më të mirë në provën e përplasjes.
Megjithëse disa nga rezistenca e rendimentit të aliazhit të aluminit mund të arrijnë më shumë se 500-600 mpa dhe pjesa çeliku me forcë të përgjithshme rivale, por në disa forca të rëndësishme, akoma jo aq e mirë sa forca e çelikut me forcë të lartë, kështu që në disa pjesë të rëndësishme do të përdorni gjithashtu përforcim çeliku me forcë të lartë, siç është trupi i aluminit me diapazon rover, me 4% çelik me forcë të lartë dhe 1% çelik me forcë ultra të lartë termoformuese.
2, ulja e peshës optimizimi i frenimit, kontrolli i sigurisë në një nivel më të lartë
Në fakt, siguria e trupit të aluminit nuk pasqyrohet vetëm në strukturën dhe karakteristikat materiale, por gjithashtu luan një rol të madh në frenimin dhe trajtimin e automjetit. Për shembull kamionçina F-150 e Ford, peshon 318 kg më pak se paraardhësi i tij për shkak të trupit të tij prej alumini. Inercia e automjetit është zvogëluar shumë dhe distanca e frenimit është zvogëluar shumë. Kjo është arsyeja pse F-150 merr vlerësimin më të lartë të sigurisë me pesë yje nga Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostradë, e cila i jep asaj një vlerësim më të lartë sigurie sesa modelet e krahasueshme. Dhe për shkak se alumini ka karakteristikat e rezistencës ndaj korrozionit, ai mund t'i japë automjetit një cikël jetësor më të qëndrueshëm.
Kërkesat e pajisjeve për mirëmbajtjen e trupit të aluminit
1. Makinë saldimi speciale me gaz të mbrojtur dhe makinë riparuese të formës për trupin e aluminit
Për shkak të pikës së ulët të shkrirjes së aluminit, deformimi i lehtë, kërkesat e saldimit të rrymës së ulët, kështu që duhet të përdorni një makinë saldimi të mbrojtur me gaz të veçantë të trupit të aluminit. Makina për riparimin e formës nuk mund të jetë si makina e zakonshme e riparimit të formës për të klikuar dhe vizatuar, mund të përdorë vetëm makineri speciale për riparimin e trupit të formës së aluminit saldimin e gozhdës muon, duke përdorur barelën e thonjve muon për vizatim.
2. Vegla speciale për riparimin e trupit të aluminit dhe armë të fuqishme me thumba
Ndryshe nga riparimi tradicional i makinave të aksidenteve, riparimi i trupit të aluminit bëhet kryesisht me metodën e gozhdimit, e cila duhet të ketë një armë të fortë për t'u lidhur. Dhe mjetet e trupit të riparimit të aluminit duhet të jenë të dedikuara, nuk mund të përzihen me mirëmbajtjen e veglave të trupit të çelikut. Pas riparimit të trupit të çelikut, hekur skrap do të lihet në mjete. Nëse përdoret për të riparuar trupin e aluminit, hekuri i hedhur do të ngulitet në sipërfaqen e aluminit, duke shkaktuar korrozion të aluminit.
3. Sistemi i grumbullimit dhe pastrimit të pluhurit nga eksplozioni
Në procesin e lustrimit të trupit të aluminit, do të ketë shumë pluhur alumini, pluhur alumini jo vetëm që është i dëmshëm për trupin e njeriut, por edhe i ndezshëm dhe shpërthyes, prandaj është e nevojshme të keni një sistem grumbullimi dhe pastrimi pluhuri anti-shpërthim për të thithin pluhurin e aluminit në kohë.
4. Hapësira e pavarur e mirëmbajtjes
Për shkak të kërkesave të rrepta të procesit të riparimit të trupit të aluminit, për të siguruar cilësinë e mirëmbajtjes dhe sigurinë e funksionimit të mirëmbajtjes, për të shmangur pluhurin e aluminit në ndotjen dhe shpërthimin e punëtorisë, është e nevojshme të vendosni një stacion të veçantë të riparimit të trupit të aluminit. Përveç kësaj, personeli i mirëmbajtjes së trupit të aluminit për të kryer trajnime profesionale, zotëron mirëmbajtjen e procesit të mirëmbajtjes së trupit të aluminit, si të poziciononi vizatimin, saldimin, thumba, lidhjen dhe kështu me radhë.
Shënim për funksionimin e mirëmbajtjes së trupit të aluminit
1, tërheqje lokale pjatë aliazh alumini nuk është e mirë, e lehtë për t'u thyer. Për shembull, për shkak se forma e pllakës së brendshme të kapakut të motorit është më komplekse, për të përmirësuar performancën e deformimit në tërheqje të trupit gjatë prodhimit të aliazhit të aluminit me rezistencë të lartë, zgjatja ka tejkaluar 30%, kështu që në mirëmbajtjen për të siguruar që forma të mos ndryshojë sa më shumë që të jetë e mundur, në mënyrë që të shmangen çarjet.
2. Saktësia e dimensionit nuk është e lehtë për tu kuptuar, dhe kthimi është i vështirë për tu kontrolluar. Metoda e çlirimit të stresit nga ngrohja me temperaturë të ulët duhet të miratohet sa më shumë që të jetë e mundur në mirëmbajtje për ta bërë atë të qëndrueshëm pa fenomene dytësore të deformimit siç është kthimi i sustës.
3, sepse alumini është më i butë se çeliku, përplasja dhe ngjitja e ndryshme e pluhurit në mirëmbajtje do të shkaktojë dëmtime të sipërfaqes së pjesëve, gërvishtje dhe defekte të tjera, kështu që është e nevojshme të kryeni pastrimin e mykut, pastrimin e pajisjeve, pluhurin e mjedisit, ndotjen e ajrit dhe aspekte të tjera për të marrin masat e duhura për të siguruar integritetin e pjesëve.
Për shkak të përparësive të veta të performancës, aliazhi i aluminit përdoret gjithnjë e më shumë në trupin e automobilave, siguria e aliazhit të aluminit mund të sigurohet. Përveç kësaj, mirëmbajtja e trupit të makinës është gjithashtu mjaft e përshtatshme, për më shumë detaje ju lutemi na kontaktoni.


Koha e postimit: nëntor-01-2020